На тридневна обиколка зад граница заминава днес министър-председателят Бойко Борисов.

...
 На тридневна обиколка зад граница заминава днес министър-председателят Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Борисов на визита в Турция, Израел и Палестина

 На тридневна обиколка зад граница отпътува през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов. Той първо ще посети Турция, а по-късно Израел и Палестина.
Премиерът ще се отбие за малко в Измир, където ще беседва с турския министър председател Бенали Йълдъръм, като се чака двамата да обсъдят доставките на газ за хъба „ Балкан “, както и „ Турски поток “. Тази аудиенция е предстояща, изключително след визитата на Борисов в Москва, където стана ясно, че след диалози сред Кремъл и Анкара „ Турски поток “ може да премине през България и страната ни да печели в бъдеще от преноса на съветски газ към Европа, трансформирайки се в разпределителен център посредством хъба „ Балкан “.

След това Борисов отпътува за Израел, където ще беседва с изключение на с Нeтаняху, и с президента Реувен Ривлин, както и с водача на локалната съпротива Исаак Херцог. Срещите са планувани за 13 юни, като на тях с изключение на сигурността ще се обсъдят интернационалните и районни тематики. По всяка възможност Натаняху ще повдигне и въпроса за Иран и намесата в Сирия, както направи преди няколко седмици по време на европейската си обиколка и срещите си с немския канцлер Ангела Меркел, английския министър председател Тереза Мей и френския президент Еманюел Макрон.

В четвъртък, преди да отлети назад за София, в Рамала Борисов ще разиска със своя палестински сътрудник Рами Хамдала опциите за разширение на двустранното съдействие и за близкоизточния кротичък развой.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР